leaseautos

Run op leaseauto’s uit 2015

leaseautos

leaseautos

Leaseauto’s uit 2015 goedkoper

Er is een run op lease-auto’s die vorig jaar nog onder de gunstige fiscale regels vielen. Doordat autobedrijven eind 2015 duizenden extra lease-auto’s op kenteken hebben gezet, kunnen leaserijders nu nog van de lage oude bijtelling profiteren.

Per 1 januari zijn de bijtellingstarieven voor zuinige diesels en hybrides verhoogd. Het privégebruik van zo’n auto werd daardoor op jaarbasis een kleine 1000 euro duurder. Autodealers, importeurs en leasebedrijven hebben daarom tienduizenden extra auto’s gekocht en nog in december op kenteken gezet; een investering van honderden miljoenen.

De gok pakte goed uit. Autobedrijven adverteerden fiks met de term ‘laatste kans’ en bijna alles is nu verkocht. Al zijn er nog steeds auto’s met het lage tarief van vorig jaar te leasen. ,,De fiscale regels gelden 5 jaar en gaan in op de dag dat de auto een kenteken krijgt,” zegt Tom Huyskens van brancheorganisatie Bovag.

Sentiment
Wie nu een lease-auto uit december 2015 neemt, kan toch nog 4 jaar en 8 maanden profiteren van de lage bijtelling van 7 of 14 procent. De leaserijder heeft dan wel een nieuwe auto met een ‘oud’ kenteken uit 2015. Cees Bouten van autovereniging RAI: ,,Bij particulieren speelt dat sentiment nog dat ze een auto willen met een kenteken na 1 januari, maar bij zakelijke rijders helemaal niet. Zij willen gewoon een auto met zo laag mogelijke bijtelling.”

De autobranche rekende vorig jaar op een verkoop van 420.000 nieuwe auto’s. Het werden er volgens de Bovag 450.000.

Afgelopen jaren bepaalde het tarief voor bijtelling welke auto’s het meest werden verkocht. De best verkopende auto van 2015 was de Peugeot 308 SW. Dat was een van de laatste middenklasse diesels met lage bijtelling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *